Blaavand tømrer

Hvad skal du overveje, inden du beslutter dig for at bygge dit eget hus

Går du med tanker om at bygge eget hus, er der en masse ting, du skal overveje. Her får du de 3 vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du går i gang. Det er en stor investering at bygge nyt hus, så der er ikke råd til fejltagelser eller dumme beslutninger. Derfor er nemlig altid både fornuftigt og mest økonomisk at have forberedt dig godt.

Hvad må dit hus koste?

Det første du skal gøre, er at lægge et budget. Det er let at lade sig rive med af flot design og lækre materialer. Uheldigvis kan det også hurtigt løbe op i pris. Husk at når du lægger budgettet skal du regne flere alle de ting med der koster penge.

  • Køb af grund
  • Tilslutningsudgifter
  • Byggetilladelse, byggepladsforsikring, etc..
  • Entreprisekontrakt
  • Anlæggelse af have
  • Flytteomkostninger

Typehus  eller arkitekttegnet hus?

Du skal bestemme dig til om dit hus skal være specialtegnet af en arkitekt, hvis det er tilfældet, skal du også medregne prisen for tegningerne i dit budget. Et arkitekttegnet hus kan være super flot og du kan sætte helt dit eget præg på huset. Men det er også noget dyrere end det, der kaldes et typehus.

Et typehus er allerede tegnet og du køber en pakke hos typehusfirmaet, som også inkluderer opførelsen af dit hus. Du har de fleste steder mulighed for at lave små ændringer i plantegningen, hvis du ønsker det.

Hvem skal bygge dit hus?

Med mindre du har forudsætninger for at bygge dit hus selv, skal du finde et murerfirma, som kan stå for byggeentreprisen. Det betyder, at murerfirmaet fungerer som byggeleder og tager kontakt til de øvrige håndværkere, som tømrer, VVS og maler.

Det gør dit byggeprojekt meget lettere for dig, fordi du ikke selv behøver kontakte de mange forskellige håndværker eller holde rede i, hvornår de skal komme. Du skal altid bede et par murerfirmaer om et gratis og uforbindende tilbud, inden du bestemmer dig.